Tilmelding nødvendig: martin@husetschwab.dk

Til alle interesserede i musikteaterforestillingen JOMFRU ANE & MAREN TURIS ’Kærlighed, Magt og Hekseri  til august 2017 i Aalborghus Slots gård.

Først og fremmest tak for jeres interesse for TeaterNords sommerprojektet til august 2017 i Aalborghus Slots gård.

VELUX FONDEN har givet et tilskud til materialer til produktionen af historiske kostumer samt materialer til udførelse af div. historiske håndværk.

Tilskuddet vil blive brugt til indkøb og indfarvning af stoffer, materialer til syning og fremstilling kostumer, div. materialer til fremstilling historisk håndværker arbejde, fremstilling af middelaldermad m.m.

Seniorprojekt17 vil blive et tilbud til aktive ældre 60+, der vil yde en frivillig indsats. 

Som frivillig og aktiv senior, vil du blive tilbudt en ’uddannelse’ som kulturambassadør for den historiske oplevelsesdel i forbindelse med musikteaterforestillingen JOMFRU ANE & MAREN TURIS ’De gode koner fra Aalborg’ En tragikomisk teaterfortælling med musik.

Tovholder og projektleder af seniorprojekt17 er Ingbritt Niss, der selv er 60+, som vil undervise deltagerne. Ingbritt Niss er kostumier og har stor erfaring i undervisning og formidling, i historisk kostumefremstilling – stil og mode anno 1538.

Deltagerne vil få indblik og viden, i tiden omkring reformationen, forestået af præst og dramatiker Frans Rossing Andersson og bistået af en historiker fra Nordjyllands Historiske Museum. Kulturformidling, fortællekunst, drama og dramaturgi samt tilblivelsen af kultureventen: underviser: skuespiller og instruktør Martin Schwab.

Som frivillig i Seniorprojekt17, vil I blive ’klædt’ på som ’1500 tals ambassadører’ i forbindelse med teaterforestillingen. I skal fortælle historien og dramaet om Jomfru Ane og Maren Turis og vise publikum rundt på Aalborghus slot.

Sammen med skuespillerene i spilleperioden, vil Seniorprojekt17 blive en del af levendegørelsen af slotsgården.

Som kulturambassadører vil I give publikum mulighed for at opleve gamle håndværks traditioner med hjælp og vejledning håndværkere fra Håndværkerhuset i Aalborg, samt fra Nordjyllands Historiske Museum.

Uddannelsen som ’kulturambassadør’ giver indsigt og viden, i tiden omkring 1500 tallet.

Senior gruppens funktioner vil være: publikum service, herunder historiefortælling, håndværk eks. bødker arbejde, rebslagning, billettering af publikum, pladsvisning, salg af div. materialer endvidere medvirken i forestillingen som statister.

Før og efter spilleperioden i august 2017, vil der blive mulighed for at udstille kostumer m.m. forskellige steder i Nordjylland. Seniorprojekt17 vil fortælle om tiden, historien, kultureventen, med kostumerne i centrum.

Til forestillingen skal der fremstilles autentiske kostumer, lavet af materialer som blev brugt i 1500 tallet. Kostumerne er en væsentlig del af forestillingen og fungerer som en del af scenografien. 

FORESTILLINGEN ER STØTTET AF:

Aalborg Kommune, Aalborg Festivals, VisitAalborg, Aalborg Kongres & Kultur Center, Nordjyllands Historiske Museum, Christian D. Fjerdes Laugs Fond, Ejendomsmæglernes Fond, Velux Fonden, Købmand Herman Sallings Fond, A/S Enggaard, 3f's Medie- Og Kulturfond, Region Nordjylland, Sparnord Fonden